Innehåll i goodiebags

I dag blir det allt vanligare att man får goodiebags på olika tillställningar. Ibland är de värda flera tusen kronor, och ibland knappt en hundralapp. Men finns det egentligen några regler för hur pass stor en goodiebag ska vara, och för vad den ska innehålla? Måste goodiebagen ha ett visst värde för att få kallas just för goodiebag?

Födelsedagar

På större födelsedagskalas kan det hända att gästerna tilldelas varsin goodiebag. Det spelar ofta ingen roll om det är ett barn eller en vuxen person som fyller år, dock kan innehållet i goodiebagen skilja sig lite åt. På ett barnkalas förekommer det ofta att barnen får varsin liten godispåse med en leksak i och det är också en form av goodiebag. När en vuxen fyller år kan en goodiebag istället innehålla minnessaker, kanske någon liten flaska med gott innehåll, någon finare choklad eller liknande.

Halloween

Under halloween förekommer en hel del fester och partyn. Det är vanligt att barn går bus eller godis och då får de en och annan godbit. Det kan också förekomma att de bjuds in till en fest där det delas ut goodiebags med tema halloween och läskiga saker. Då är det inte säkert att det bara är godis i påsen. Det kan lika gärna dölja sig olika utklädningsartiklar, ballonger, skämtsaker, läskiga frukter eller något helt annat. Under halloween är det mesta lite annorlunda och kusligt. Därför är inte heller goodiebags helt som de brukar vara.

Företagsevent

Vid ett företagsevent eller en nylansering kan det ofta delas ut olika typer av goodiebags. Många gånger innehåller de prover eller originalstorlekar av olika produkter, något gott att äta, dricka samt annat reklammaterial. Ju fler företag eller föreningar som sponsrar det aktuella eventet, desto större och mer innehåll har generellt sett goodiebagen och det kan vara mycket positivt för besökaren.

Krav på en goodiebag

Som gäst kan man egentligen inte ställa några krav alls på en goodiebag. Om det inte står att en sådan ska delas ut bör man inte ta det för givet, även om det trots allt är vanligt i dag. När man tittar på innehållet bör man inte heller bli allt för besviken, varken som barn eller vuxen. Det är ju faktiskt någon annan som ordnat festen, kalaset eller eventet och det i sig tar tid och kostar pengar. Då kanske man inte har möjlighet att lägga flera hundra kronor på varje goodiebag, speciellt inte om det förväntas komma väldigt många personer till eventet. Det är dock vanligare att handlande kunder vid till exempel ett butiksevent får en lite bättre goodiebag än de gäster som bara besöker butiken och går ut därifrån utan att handla. Att bara få ett litet produktprov kan dock kännas som en liten besvikelse om en stor goodiebag utlovats.

sensational