Bästa presenten för festen

Alla älskar att gå på fest. Genom hela livet blir vi bjudna till fest eller anordnar en fest själva. Vi börjar vår uppväxt med att gå på barnkalas för att senare gå på fina vuxenfester av olika slag. När vi är inbjudna på en fest eller middag är det sed att ta med sig en gåva till värden. Vid ett barns födelsedagsfest har de inbjudna barnen givetvis en present till barnet som fyller år men det är också populärt att alla barn får en goodiebag med sig när de går hem. Den kan innehålla allt möjligt smått och gott, vilket alltid är uppskattat.

Olika typer av fester

Som vuxen kommer du garanterat att bli bjuden till massor av olika fester. Det kan handla om nyårsfest, midsommarfest, födelsedagsfest, studentfest, bröllopsfest, förlovningsfest, grillfest i trädgården, företagsfest eller en helt vanlig fest för vänner och familj. Att bli bjuden eller själv anordna en fest är en viktig del av vårt sociala umgänge och har i dag blivit mer relevant än någonsin tidigare. Bjudningar och fester ger oss en möjlighet att umgås på riktigt. Att umgås tillsammans med vänner och familj på ett äkta gammaldags sätt kommer att stärka våra vänskapsband med varandra.

Bästa presenten

När du blir bjuden på en “vuxenfest” bör du ta med dig en gåva till värden. Den bästa presenten, som alltid kommer att uppskattas, är en flaska vin eller bubbel, gärna i en goodiebag. Hos Vinoteket.com finns ett brett urval av marknadens bästa och finaste prosecco bubbelvin. Det här är mousserade viner som kommer från nordöstra Italiens vinregion, Veneto. Varför köpa dyr champagne när du istället kan beställa prisvärd och oerhört god prosecco bubbelvin till festen. Prosecco levereras i snyggt designade flaskor (perfekt som gåva) och du kan välja från pärlande frizzante till härligt bubblande spumante. Denna italienska produkt är Italiens svar till champagnen och smakar precis lika gott men till ett betydligt bättre pris. Vinoteketes sommelier har valt ut de bästa och mest prisvärda prosecco-vinerna av högsta kvalitet. Kika in hos Vinoteket.com där du enkelt kan beställa prosecco bubbel som singelflaska eller temalåda. Givetvis erbjuder Vinoteket.com sina kunder en hundra procents nöjd kund-garanti.

När ska man ge en present?

När ska man ge en present eller inte? Det regleras av vad man kallar vett och etikett. Dessa “regler” är dock inte skrivna i sten. Att ge en gåva eller present är att visa uppskattning över en inbjudan. Att komma till en grillfest eller middag utan en liten gåva till värden kan anses som “klumpigt”. En present behöver inte vara jättedyr och exempelvis en goodiebag som innehåller en flaska bubbel är alltid uppskattat. Ett värdfolk kommer normalt inte att begära att du har med dig en gåva och som gäst bör du inte heller anse att det är ett krav. Det är därför som det kallas för vett och etikett och är endast rekommendationer baserat på sunt förnuft. Om en värd sagt att han eller hon inte vill ha någon gåva ska detta respekteras, däremot uppskattas alltid ett tackkort.

sensational