Vuxenfest med goodiebag

Visst minns vi barnkalasen när man alltid fick med sig en påse med godis eller små pysselsaker när man skulle gå hem? Det kunde vara en partytuta, en klubba, lite smågodis, kanske såpbubblor. Den där påsen var så rolig att få, nästan som om man själv var den som fyllde år. Någonstans runt tioårsåldern ändrade kalasen karaktär och den där påsen kändes alldeles för barnslig. Men är den verkligen det? Tycker inte alla, oavsett ålder, om att få en liten present? På en vuxenfest kan en goodiebag till gästerna vara ett fint sätt att tacka för att de kom och gjorde dagen speciell eller så kan den delas ut med humor. Här är några exempel på hur man kan använda en goodiebag på en vuxenfest!

Möhippan eller svensexan

En goodiebag för att ge deltagarna det de behöver dagen efter möhippa eller svensexan är kanske inte helt fel? En sådan skulle kunna innehålla ett presentkort som gäller på närmsta pizzeria, en flaska mineralvatten, Ipren, en energirik müslibar och en badbomb för att kunna pyssla om sig själv. Kanske en ansiktsmask och några spa-produkter passar bra dagen efter möhippan. Det här är kanske festernas fest när det kommer till att vältra sig i galenskaper och dricka lite mer än man bör så en genomtänkt goodiebag kommer garanterat att uppskattas.

Midsommarfest med humor

Nio månader efter midsommar föds det som flest barn i Sverige. Kanske läge för en goodiebag med kondomer i? Till de som är singlar kan påsen också innehålla en liten guide till Sveriges flora och en sax de kan använda för att plocka sju sorters blommor och lägga under kudden. Ett litet drömlexikon kan också vara bra, ifall de råkar drömma om grannens hund och inte den de egentligen hoppas på att gifta sig med.

Bröllopsfesten

Dela ut en goodiebag redan när gästerna anländer vid kyrkan och låt innehållet bli något som förgyller upplevelsen. Till de mindre barnen kan det finns något de kan sysselsätta sig med under ceremonin, till exempel en pysselbok och kritor. I övrigt kan goodiebagen innehålla torkade blomblad för att kasta över brudparet när de går ut eller varför inte såpbubblor att blåsa runt dem? Det blir vackra fotografier, om inte annat. I påsen kan man också lägga en ledtråd till vem man ska sitta jämte vid middagen eller varför inte en liten uppgift att lösa för att räkna ut vem man ska sitta intill. Ofta blir det lite väntetid mellan kyrkan och middagen, eftersom brudparet ofta fotograferas då. En liten aktivitet eller lek kan vara välkommet som tidsfördriv.

Till många slags fester, till exempel födelsedagsfester och temafester, är det roligt att dela ut knasiga hattar och andra dekorationer så att gästerna kan klä ut sig och få skratta åt sig själva och varandra. Ha gärna med en polaroidkamera och ta bilder som gästerna får med sig hem som minne.

sensational